A te életedet is megkeserítik az emésztési problémák?

2018. 09. 28.

A te életedet is megkeserítik az emésztési problémák?

 

Ismerős az az érzés, amikor folyamatosan mocorog a hasunk, esetleg puffadunk, vagy éppen hol hasmenésünk van, hol székrekedésünk, hol hányingerünk?

A bélidegesség, más néven irritábilis bélszindróma (IBS) kialakulásánál sokszor nem tudjuk beazonosítani a kiváltó okot, egy elhúzódó, látszólag ok nélküli és átlagos őszi stresszes időszak velejárójaként is megjelenhet.

Egy felmérés szerint a válaszadók felét nemcsak a stressz tünetei gyötrik, de minden ötödik személy emésztési panaszokkal is küzd, márpedig beleink állapota rendkívül fontos, ugyanis immunrendszerünk 80%-a a bélben található.

Az ember szimbiózisban él számos baktériummal, gombával, de akár vírussal is. Ez azt jelenti, hogy a legtöbb mikroorganizmus nem okoz gondot a gazdaszervezetnek, egy részük pedig kifejezetten szükséges annak egészséges működéséhez.

Újabb kutatások szerint lehetséges, hogy már az újszülött sem steril, de legkésőbb a szülőcsatornán áthaladva vagy a levegővel érintkezve, az anyja melléről, a cumisüvegről biztosan elkezdődik az egészségéhez szükséges mikroorganizmusok megtelepedése.

A bőrünket, a beleinket és egyéb szerveinket azok egészségét fenntartó flóraveszi birtokba. Ez a flóra olyan egyedi,
mint egy ujjlenyomat, és sokkal nagyobb szerepe van életünkben, mint ahogyan azt akár csak néhány évvel ezelőtt is hittük.

A nagy egyedi eltérések mellett a minél gazdagabb faji összetétel az egészségi állapot minőségével is összefügg.

A probiotikumoké a jövő

A probiotikumok olyan baktériumok és gombák, melyek jótékonyan hatnak a gazdaszervezetre. Jelenlétükkel vagy anyagcseretermékeikkel meggátolják, hogy kórokozók jussanak helyhez vagy tápanyaghoz a bélben, tápanyagot termelnek a bél sejtjeinek, részt vesznek az immunrendszer működésében, alacsonyan tartják a bél pH-ját, így gátolják a káros anyag cseretermékek keletkezését.

Mostanra tudjuk, hogy a bélflóra összetétele hatással lehet a testsúlyunkra, és ez fordítva is igaz, az étkezésünk is hat a bélflórára.

Olyan betegségekben, állapotokban derült ki egy-egy bélflóra részét képező törzs jelentősége, mint a depresszió, a cukorbetegség, az allergia, az idegrendszeri és immunbetegségek, továbbá a gyulladásos betegségek, így a jövő egyik terápiás lehetőségét jelenti ez az ökoszisztéma és módosítása.

Hatással testre és lélekre

Az emésztőrendszer és az idegrendszer közvetlen kapcsolatban áll, amit bél-agy tengelynek is neveznek, így nem meglepő,
hogy egyes probiotikus törzseknek az idegrendszerre és így a pszichés állapotra is hatása lehet. A Lactobacillus acidophilus és a Bifidobacterium longum törzseiről leírták, hogy ingerületátvivő anyagokat termelnek (pl.: GABA, szerotonin), vagy hatással vannak az ezeket a molekulákat érzékelő receptorok megjelenésére. Ezek befolyásolják az alvást, az étvágyat, kedvet, a stresszre adott választ, a kognitív képességeket, de akár a depresszió kialakulásában és súlyosságában is szerepük van.

Ezt állatkísérletekben már megfigyelték: antibiotikummal kiirtott bélflóra hatására az állatok a szorongás és depresszió jeleit mutatták, abnormális reakcióik voltak a stresszre, majd a bélflóra helyreállítása után ezek a tünetek elmúltak.

A Bifidobacterium brevéről leírták, hogy befolyásolja az agy zsírsavösszetételét, így befolyásolhatja az idegrendszer „érzékenységét”, az ingerek továbbítását.

Bár az még további vizsgálatokat igényel, hogy egyes betegségeket pontosan mely törzsekkel kezelhetnék, azt már most tudjuk, hogy fertőző hasmenéses betegségek kezelésében (pl.: rotavírus) hatékony segítség lehet a terápia probiotikus kiegészítése, ami valószínűleg egyes allergiák kialakulásának megelőzésében is fontos lehet.

 

„A halál a belekben lakozik”
(Hippokratész)

Ideális esetben a jótékony bélbaktériumok ellensúlyozzák és kordában tartják a káros flórát. Napjainkban azonban a bélflóra egyensúlya könnyen felborulhat, ami azt jelenti, hogy az immunrendszerünk is gyengül, így viszont fogékonynyáválunk a fertőzésekre, ráadásul az IBS tünetegyüttese is állandósulhat.

Az egyensúly felbomlásának elsődleges oka a stressz, de az antibiotikumos kezelések vagy akár a fertőzések, illetve az utazások során történő idegen „baktériumkultúrákkal” való találkozás is előidézheti ezt a folyamatot.

6 törzs, 6 milliárdos csíraszám

A legújabb kutatásoknak és a hozzánk befutó igényeknek megfelelően sikertermékünket, az AC-Zymes probiotikumos készítményünket továbbfejlesztettük, és megalkottuk az AC-Zymes PLUS-t, mely világszinten felveszi a versenyt bármelyik szimbiotikummal.

Mivel bebizonyosodott, hogy több probiotikus törzs együtt hatékonyabban tudja segíteni egymás működését,
ezért a meglévő aktív Lactobacillus acidophilus törzshöz még öt másiktörzset is tettünk, valamint a csíraszámot is megemeltük 2 milliárdról 6 milliárdra.

Ezenkívül a probiotikumot emeltebb dózisú prebiotikummal (inulinnal) egészítettük ki, amely közvetlenül segíti a jótékony baktériumok szaporodását.

Kiknek ajánljuk?

Az AC-Zymes PLUS megalkotásával célunk, hogy hosszú távú kiegészítést nyújtsunk azoknak, akik IBS-ben szenvednek, és stresszes életmódjuk bélműködési zavarokat okoz.

Ezenkívül ajánljuk azoknak, akik szeretnék megelőzni utazásaik során a hasmenéses állapot kialakulását, illetve azoknak, akik bármilyen fertőzés okozta hasmenésből könnyebben szeretnének regenerálódni.

Végül természetesen mindazok számára is megoldást nyújthat az AC-Zymes PLUS, akik bélflórájuk egyen súlyának
helyreállításával szeretnék támogatni immunrendszerüket.

Használd ki az azonnali 25%-os kedvezményt, válaszd a "Kivételes ajánlatot" a vásárláskor.  RÉSZLETEK>>>

Keresés